Asfaltkwaliteit boorkernen

Wij boren de asfaltkernen niet alleen voor de dikte. Wij kijken verder en beoordelen ook de conditie van de afzonderlijke lagen. Een algemene beschrijving zegt iets over de dikte en het soort asfalt. Hierbij gaat in een aantal gevallen informatie verloren. Het is naar ons idee van belang dat er ook een visuele beoordeling wordt gedaan en als er sprake is van scheurvorming dat ook de scheurdiepte wordt vermeld. Één of meerdere foto(’s) helpt in veel gevallen. Dit geeft veelal aanvullende informatie.

Extra diep:

Het verrichten van diepere boringen is in veel gevallen aan de orde als de fundering en ondergrond in beeld gebracht moeten worden. Wij boren dan in plaats van de asfaltconstructie ook door de fundering en handmatig wordt dan met een grondboor de onderliggende grondlagen bemonsterd. KLIC meldingen worden door de grondroerder verzorgd. In de regel worden deze constructieboringen tot 1 meter onder het wegoppervlak uitgevoerd.

Voor diepere boringen kan zonodig een ramguts worden gebruikt. Voor deze speciale wensen huren wij gespecialiseerde boorbedrijven in.